Knižná výzva - 50 Shades of Grey (recenzia)

23. března 2015 v 8:00 | x |  Thoughts
Dnes to bude recenzia na knihu 50 Shades of Grey!




Meno : 50 Shades of Grey
Autor : E.L. James
Rok vydania : 2011
Počet strán : 514




Na čítanie tohto románu som sa veľmi tešila, pretože mal veľkú reklamu a veľa mojich známych bolo po jeho prečítaní unesených. Pán Grey mal mať podľa názvu 50 tvári z ktorých však v prvom dieli odhalil iba dve. Jednou z jeho osobností bol distingvovaný mladý muž, majiteľ veľkého firemného impéria ktorý mal vo zvyku správať sa k svojim podriadeným chladne a odmerane a očakával vždy slepú poslušnosť preto sa obklopoval iba ľuďmi schopnými submisivity. Jeho druhou tvárou bol sexuálny zvrhlík inklinujúci k neobvyklým sexuálnym praktikám. Román sa začal odvíjať po stretnutí s mladou, neskúsenou Anastasiou ktorá nebola ničím výnimočná. Snáď ho neskôr očarilo to že v 21 rokoch bola ešte stále panna. Vybral si ju ako svoju ďalšiu sexuálnu obeť a mali spolu spísať zmluvu v ktorej sú určné podmienky ich vzťahu. Na zmluve bolo netypické to, že body ktoré sa jej nepáčili mohla odmietnuť a taktiež to, že musela od tohto krásneho mladého a zámožného muža príjmať dary (ktorá žena by po tom netúžila?). Po prečítaní asi polovice knihy som sa dopracovala k tomu že každých 15 strán majú sex ktorý je pre väčšiu časť populácie viacmenej bežný hoci mal vo svojom byte "herňu" kde sa mali jeho zvrhlosti prevádzať bola použitá iba 2x a nič výnimočné sa tam neudialo.
Celkový dojem z knihy nemôžem hodnotiť kladne. Podľa mňa ide o súhrn sexuálnych scén z ružovej knižnice.




Jednou vetou : Lacné porno, slabej kvality.

Ďakujem ze prečítanie, dúfam že sa Vám recenzia páčila.

PS : Druhý diel možno prekvapí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Baalberith Baalberith | Web | 23. března 2015 v 10:10 | Reagovat

Je pravda, že každý má na věc prostě jiný pohled.
Já shledávám jak knihu tak film skvělými. Autorka, která to sepsala opravdu donutí mysl se do toho ponořit, což je naprosto skvělé. A film? Géniové, některé ty záběry mě úplně unášeli a celkově práce kameramanů, výkon herců, úžasný :)

2 xthoughts xthoughts | 23. března 2015 v 17:14 | Reagovat

[1]: súhlasím :) každému sa páči niečo iné, a ako sa povie _ 100 ľudí, 100 chutí

3 Allex Allex | E-mail | Web | 23. března 2015 v 19:32 | Reagovat

Pěkná rezenze. Já knihu nečetla, nějak moc mě nezaujala. Třeba si ji někdy přečtu, ale třeba taky ne. Kdo ví? :))

4 Victoria Cool Victoria Cool | Web | 23. března 2015 v 19:38 | Reagovat

Já knihu četla a líbila se mi. Možná je to o tom, jak se na sex díváš obecně. Mě se náhodou líbil i příběh, ikdyž je trochu (bohužel) nereálný.

5 Simix Simix | Web | 23. března 2015 v 20:12 | Reagovat

Ahoj :)
Ještě jsme to nečetla, ani neviděla.
Mají to v knihovně, ale když jsme si to chtěla půjčit, nebylo to tam ... tak se na to chci někdy aspoň podívat, ale NENÍ čas :(
Za tu dobu už vím, o čem to je a to platí i pro další filmy co jsme ještě neviděla nebo nečetla. Třeba Hvězdy nám nepřály.
Recenze se povedla :)
Dával ji dary? O tom jsem neslyšela... Zajímavé :) Také to, že byla do 21 let pana :) Někdy na to musím kouknout :D
Tak ahoj ...
Ještě se jdu podívat na minulé komenty, co jsme tady u Tebe psala.. Mám dojem, že jsme se na něco ptala a myslela jsme, že mi odpovíš na blog, ale asi jsi odpověděla tady u sebe, takže se jdu kouknout :)
Tak ahoj :)

6 hellboy hellboy | Web | 23. března 2015 v 21:44 | Reagovat

No ja to vidět ani číst nechci:D příjde mi to jako film o ničem:)

7 Tery♥ Tery♥ | E-mail | Web | 24. března 2015 v 18:48 | Reagovat

Tuto knížku vůbec neznám, ani jsem o ni nikde neslyšela ;)
Moc hezká recenze :)

8 xthoughts xthoughts | 24. března 2015 v 20:25 | Reagovat

[3]: Nieje to nutné :) naozaj :D

[4]: Tak príbeh je dosť nereálny keďže pán Grey mal na výber takmer každú ženu :) ale dodáva nám to nádej :D

[5]: Tá kniha nieje nejaká nutná, zaobídeš sa aj bez nej :) určite som od nej čakala viac. áno dával jej dary, počítač, neskôr BMW :D

[6]: je to oničom! :D

[7]: Ďakujem :)!

9 Nila Nila | Web | 27. března 2015 v 19:19 | Reagovat

Dovolím si nesouhlasit ;-) Náhodou to bylo pěkně napsané a kniha je lepší než film. Je tam víc romantiky než se na první pohled zdá ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama