Knižná výzva - Na vine sú hviezdy (recenzia)

18. března 2015 v 8:00 | x |  Thoughts
Zapojte sa prosím do mojej súťaže o LAYOUT
Na vine sú hviezdy.. naozaj veľmi krásna kniha. Už som videla aj film, niektoré veci tam neboli, ale taktiež krásne spracovanie. John Green mi ako autor príde akoby prežil všetko čo sa v jeho knihách deje. Vie to perfektne opísať!
Meno : Na vine sú hviezdy (The Fault In Our Stars)
Autor : John Green
Rok vydania : 2012
Nakladateľstvo : Yoli

Začnem tým, že kniha je o dievčati ktorá má rakovinu. 17 ročné dievča ktorému sa v 13ich rokoch zosypal život kvôli tomu že mu diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu. Bola pripravená zomrieť, ale prišiel zázrak. Zaúčinkovali tabletky ktoré vo väčšine prípadov nezaúčinkujú. A odvtedy to bolo len a len lepšie. Hazel (jej meno) síce nechodí do školy, ale absolvovala základnú, aj strednú školu a pracuje aj na vysokoškolskom titule. Vec, ktorá by mnohým ľuďom na jej mieste prekážala, je kyslíková fľaša ktorú so sebou musí vláčiť. Pomáha jej dýchať. Hazel nemá veľa kamarátov, väčšinou sedí sama doma a pozerá filmy, preto jej Mamka usúdila že má depresie. Doktorka im odporúčila prihlásiť Hazel do podpornej skupiny, kde spozná Augustusa Watersa. Chlapca, ktorý je krásny, milý, ustupuje mu rakovina, a po uši zamilovaný do Hazel. Avšak.. rakovina je zákerná choroba.

Dojímavý príbeh ocenil časopis Time ako najlepšiu knihu roka 2012 a po celosvetovom úspechu sa stal predlohou rovnomenného filmu, korý bude mať slovenskú premiéru 5. júna 2014.

Vrelo odporúčam si túto knihu prečítať!
A pre tých lenivších, pozrite si film!

ďakujem za prečítanie, dúfam že sa vám moja prvá recenzia páčila.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Chloé Chloé | Web | 18. března 2015 v 12:52 | Reagovat

Knižnú výzvu som videla už na viacerých blogoch :) podľa mňa je to úžasné spestrenie, keby som bola nejaká veľká milovníčka kníh, určite to vyskúšam aj ja :) Ja som Na vine sú hviezdy čítala už dávnejšie, ale keďže som videla skôr polovicu filmu, nevtiahlo ma to tak do deja ako napr. Kam zmizla Aljaška. Podľa mňa je to však veľmi pekná kniha :)

2 Danča Hájková Danča Hájková | E-mail | Web | 18. března 2015 v 14:57 | Reagovat

Ahojky, tvůj blog je super.

Ráda bych ti nabídla spolupráci a nejen díky tvému blogu ti umožnila vydělat si koruny navíc...
Jmenuji se Danča a jsem autorkou fitness bestselleru. Pokud máš zájem, budu ráda, když odepíšeš. Ráda ti předám více informací.

Měj se hezky Danča :-)

www.DancaHajkova.com
partner@hubnutisdancou.cz

3 myred myred | Web | 18. března 2015 v 16:48 | Reagovat

Knihu ani film, jsem neviděla, ale já tenhle typ knížek nemám ráda, jak někdo trpí rakovinou. Chápu, kniha je určitě krásně zpracovaná a každého baví něco jiného, ale já tohle číst nemůžu. :( Jinak super recenze. ;)

4 xthoughts.blog.cz xthoughts.blog.cz | 18. března 2015 v 18:27 | Reagovat

[1]: Ďakujem :) dúfam že ľuďom sa tieto články budú páčiť. Aj mne sa kniha veľmi páčila, aj keď smutný koniec ma zarazil.

[2]: Ok :)

[3]: Je to smutné, najviac ten koniec. Ďakujem! :)

5 Simix Simix | Web | 18. března 2015 v 19:13 | Reagovat

~Čaué~
Většinou kniha a zfilmovaná verze má nějaké rozdíly... jakože to tak bývá :)
U nás se to překládá jako Hvězdy nám nepřály a ještě jsme to neviděla a ani nečetla. Není na to čas, což mi je docela líto ... Někdy se na to chci aspoň podívat :) Jako o ději už vím, četla jsme plno recenzí a pokud si pamatuji, jeho se ta rakovina nakonec pořádně zmocní... No nic, někdy se na to chci podívat :)
Já bych si to i přečetla, ale mám rozečtenou jinou knihu, protože tohle jsme nemohla sehnat :/
AHoj :)

6 Allex Allex | E-mail | Web | 18. března 2015 v 19:38 | Reagovat

Knihu ani film jsem neviděla nebo nečetla. Ne že by mě to úplně nelákalo, tak nějak normálně na mě působí. Od tohoto autora jsem ještě žádnou knihu nečetla, ale přemýšlela jsem nad tím. Takže si asi nějakou přečtu. :) ;)

7 xthoughts.blog.cz xthoughts.blog.cz | 18. března 2015 v 20:02 | Reagovat

[5]: áno, o tej knihe je posledný pol rok a v podstate ešte aj dlhšie dosť počuť rovnako ako o filme :-) ! Určite odporúčam.

[6]: Odporúčam! :) myslím že zaujme. A John Green má parádne knihy btw.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama